Deca vole igračke. Ako imate bilo kakve nedoumice oko toga, samo odvedite dete u prodavnicu igračaka. Dete će izabrati niz igračaka sa osećanjem da bez njih ne može živeti.

Igračke su više nego samo zabava i igra za decu. Većina igračaka pruža deci barem neke mogućnosti za učenje. Najbolje igračke će angažovati dečija čula, maštu i podstaći ih na interakciju s drugima.

Bebe i igračke

playgro-uhvati-bubamaru-18155513Bebe su željne učenja o svetu oko njih, i imaju puno toga da nauče. Svaki novi oblik, boja, tekstura, ukus i zvuk je iskustvo učenja za njih. Davanje igračaka svom detetu, igračaka koje su sigurne, pomoćiće u razvoju čula deteta. Zvečke i igračke s muzikom su favoriti za dojenčad. Kako rastu, deca mogu koristiti igračke za istraživanje objekta trajnosti i uzročno-posledičnu povezanost. Oni takođe trebaju predmete poput blokova da im pomogne izgraditi motoriku i koordinaciju ruka-oko.

 

Igračke za malu decu

3D-PUZZLE-BLOCKS-504-aMala deca imaju znatno veći izbor igračaka nego dojenčad. Oni i dalje mogu uživati u nekim od igračaka sa kojima su se igrali sa kao bebe, i to je u redu. Isti blokovi sa kojima su se igrali pre godinu ili dve, može im pružiti nove i različite obrazovne mogućnosti koje će im proširiti znanja. Ali oni takođe trebaju igračke koje su dizajnirane za decu njihove starosti. Igračke sa različitim oblicima za sortiranje i slaganje su idealni za malu decu. Uče ih kako se slažu slični predmeti i roditeljima pružaju mogućnosti da ih nauče nazive oblika. Lego blokovi pružaju idealnu mogućnost da se nauči nešto više o bojama i simetriji, dok se razvijaju i svoje motoričke sposobnosti.

 

 

Igračke za decu predškolskog i školskog uzrasta

A6984_w 3550 dinKada deca dođu do predškolskog uzrasta, to je vreme za početak učenja slova, brojeva i jezičnih veština. Postoji puno igračaka koje podstiču ovu vrstu učenja, od jednostavnih azbuka-abeceda zagonetki do naprednih elektronskih naprava. To će doprineti detetu da se adekvatno uvede i pripremi za početak škole. Deca koja su u školi mogu dopuniti svoje učenje uz zabavu i obrazovne igračke.

Deca mogu naučiti puno tokom igranja. Kada dati svom detetu edukativne igračke i zajedno se sa njim igrate, to detetu daje priliku za ojačavanje veze sa vama, učićete i zabavljaćete se u isto vrijeme. A što obrazovanje učinite ugodnijim to će pomoći vašem detetu da zadrži i razvija pozitivan stav o učenju.

Leave a Reply